Tineke Toet

Tineke Toet

Schrijfster

Tineke is geboren in Den Haag in 1968 als middelste in een gezin van 5 kinderen. Al vanaf dat zij kon schrijven, schreef zij verhaaltjes en vertelde ze ook vaak deze verhaaltjes aan haar zusjes en broertje. Meermaals werd haar ‘verweten’ een wel erg grote fantasie te hebben. Hoewel Nederlands haar lievelingsvak was op de middelbare school, ging zij hier niet mee verder. Tineke wilde de verpleging in. Na een opleiding tot ziekenverzorgster werd zij uiteindelijk psychiatrisch verpleegkundige.

Verhalen bleef ze schrijven. Zij heeft met veel plezier een cursus kinderverhalen schrijven gedaan. Regelmatig schreef Tineke verhalen, maakte ze er zelf boekjes ervan, maar nooit durfde zij ermee de grote wereld in. Na 14 jaar in de gezondheidszorg te hebben gewerkt, koos Tineke uiteindelijk voor de PABO. Ze  wist eindelijk wat ze wilde worden: een juf op de basisschool.

Tineke verhuisde naar Amsterdam en kwam daar te werken op een openbare basisschool waar ze werken volgens het ontwikkelingsgericht onderwijs. Als gescheiden moeder met 2 kinderen, was Tineke al lang op zoek naar geschikte boekjes die niet belerend overkomen of oplossingen brengen. Maar die kinderen uitnodigen tot het praten over de scheiding. Ook de andere delen van de reeks zijn bedoeld om samen met de kinderen te lezen en erover te praten. Niet alleen thuis, maar ook op scholen.